ua en ru

Мінрегіон пропонує щорічно проводити індексацію тарифів на користування громадськими вбиральнями

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило проект постанови Кабінету міністрів, яким пропонує щорічно проводити індексацію тарифів на користування громадськими вбиральнями. Про це йдеться в проекті постанови "Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з користування громадськими туалетами в населених пунктах", текст якого опублікований на офіційному сайті Мінрегіону.

Згідно з проектом постанови тарифи, які встановлюються на рівні повної планованої собівартості послуг, фіксуються щорічно.

Тарифи на послуги з користування громадськими туалетами визначаються окремо для стаціонарних громадських туалетів і мобільних санітарно-технічних приладів.

Передбачається, що в розрахунок тарифів по користуванню громадськими вбиральнями буде включатися повна планована собівартість послуг з користування громадськими туалетами; планований прибуток; податки та збори, річний обсяг надання послуг.

Крім того, наголошується, що тариф збільшується на суму податку на додану вартість.

У разі зміни протягом строку дії тарифів на послуги з користування громадськими туалетами окремих складових економічно обгрунтованих витрат з причин, які не залежать від оператора, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або пониження цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, вартість послуг інших спеціалізованих підприємств, необхідних для забезпечення утримання громадських вбиралень у належному технічному і санітарному стані, здійснюється коригування тарифів, сформованих згідно з цим порядком.