ua en ru

Мінрегіон: Україні потрібно 57 млрд доларів інвестицій в енергоефективність

Мінрегіон: Україні потрібно 57 млрд доларів інвестицій в енергоефективність Фото: глава Мінрегіону Геннадій Зубко

На санацію багатоквартирних будинків необхідно 17 млрд доларів

Загальна потреба інвестицій в енергоефективність України оцінюється в 57 млрд доларів. Такі дані аналітичного звіту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства "Теплова енергетика у ЖКГ: стан та перспективи", опублікованому на сайті відомства.

Згідно інформації Мінрегіону, на санацію багатоквартирних будинків необхідно 17 млрд доларів, на санацію індивідуальних будинків 28 млрд доларів, на заміну індивідуальних котлів - 4 млрд доларів, на санацію громадських будівель 2 млрд доларів, на модернізацію виробництва тепла та мереж - 6 млрд доларів.


"Сектор опалення будівель має один з найбільших потенціалів покращення енергоефективності в Україні. Щорічне споживання природнього газу на цілі опалення оцінюється в 18,6 млрд куб. м. При цьому потенціал скорочення складає 11,4 млрд куб. м газу, що становить 58% від імпорту України. Головним рішенням для зменшення споживання газу та подолання енергетичної залежності України є створення і забезпечення функціонування Фонду енергоефективності. Його фінансування можна буде забезпечити за рахунок монетизації частини заощаджених субсидій, підтримки донорів та міжнародних фінансових організацій", - зазначив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Мінрегіон: Україні потрібно 57 млрд доларів інвестицій в енергоефективність

Фото: потреба інвестицій в енергоефективність України становить 57 млрд дол.

Нагадаємо, раніше Зубко повідомляв, що українці споживають газ на 45% більше необхідної норми.