ua en ru

Мінрегіону констатує перебір планових обсягів споживання газу в деяких областях

Мінрегіону констатує перебір планових обсягів споживання газу в деяких областях Фото: газ

В міністерстві зазначили, що зменшення споживання газу теплокомуненерго залишається основним завданням цього опалювального сезону

Зменшення споживання газу теплокомуненерго залишається основним завданням цього опалювального сезону. Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк під час селекторної наради за участю центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій, передає пресс-служба міністерства.

За словами заступника міністра, опалювальний сезон проходить у сталому режимі.

"Станом на 13 грудня в Україні працює 21 167 котелень (99,99 %). На сьогодні до теплопостачання підключено 17 411 учбових закладів (99,97%), 12 684 дошкільних закладів (99,96%), 6 187 закладів охорони здоров’я (99,98%) та 86 609 житлових будинків (99,94%)", - йдеться в повідомленні.

Під час наради Кругляк наголосив, що основними завданнями опалювального сезону залишається зменшення споживання природного газу підприємствами теплокомуненергетики.

На сьогодні споживання газу регіонами України порівняно з аналогічним періодом минулого року вказує на значну економію природного газу.

"Зрозуміло, що це пов’язано з погодними умовами. Усе ж таки середньодобова температура була плюсовою. Але після 25 грудня очікується погіршення температурного режиму. Нам потрібно уважно відстежувати ситуацію і бути готовими працювати по температурному графіку згідно з технологічним режимом", - зазначив він.

Проте, за словами Едуарда Кругляка, на тлі загальної економії у деяких областях спостерігається перебір планових обсягів споживання газу. Перевищення планових обсягів газу на грудень місяць цього року є на теплопостачальних підприємствах Дніпропетровської, Донецької, Волинської, Луганської, Миколаївської та Сумської областей. Ще одним важливим питанням, за словами Едуарда Кругляка, залишається рівень розрахунків теплокомуненерго за спожитий газ.

Рівень розрахунків у 2015 році складає 69,3%, що на 15% перевищує показник аналогічного періоду 2014 року. Найкращі показники розрахунків за газ у Закарпатській, Сумській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій областях та у місті Києві. Найгірші - у Тернопільській (42,7%), Івано-Франківській (56,5%) та Черкаській (57,9%) областях.

Нагадаємо, днями прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що Україна скоротила споживання газу на 25%