ua en ru

Мінрегіон ініціює реструктуризацію боргів комунальних підприємств перед "Нафтогазом"

Мінрегіон ініціює реструктуризацію боргів комунальних підприємств перед "Нафтогазом" Фото: Геннадій Зубко повідомив про підготовку закону про реструктуризацію боргів КП

Зубко сподівається, що документ буде сприяти встановленню правил поведінки на ринку газу

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства готує законопроект щодо реструктуризації боргів комунальних підприємств перед НАК "Нафтогаз України". Про це глава міністерства, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомив в ході години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз готуємо законопроект, і я розраховую на підтримку народних депутатів з точки зору того, щоб в першу чергу реструктуризувати борги комунальних підприємств перед "Нафтогазом", щоб держава могла провести ті розрахунки, які є в боргах держави перед комунальними підприємствами. І найголовніше - змінити ту систему, яка напрацьовувалася десятиліттями і яка не дозволяє сьогодні встановити нормальні правила поведінки на ринку навіть при прийнятті закону про ринок природного газу", - наголосив Зубко.

Нагадаємо, заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за тиждень збільшилась на 3,2 млрд гривень - до 23,1 млрд гривень.