ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 3,2 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 3,2 млрд гривень Фото: "Нафтогаз України"

Заборгованість "Київенерго" збільшилася на 716 млн грн

За станом на 15 березня 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 23,1 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість збільшилася на 3,2 млрд гривень (16%), повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого в лютому поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця", - пояснили в "Нафтогазі".

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 87% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 9%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилася на 716 млн грн (118,4%). Сумарна заборгованість товариства складає близько 1,3 млрд грн.

Нагадаємо, ВАТ "Газпром" направило в Стокгольмський міжнародний арбітраж уточнені вимоги до НАК "Нафтогаз України" за контрактом купівлі-продажу газу від 19 січня 2009 року.