ua en ru

Мінрегіон ініціює облаштування мостів датчиками контролю для підвищення їх безпеки

Мінрегіон ініціює облаштування мостів датчиками контролю для підвищення їх безпеки Фото: мост Патона (wikipedia.org/Роман Наумов)

Моніторинг стану мостових конструкцій необхідний для запобігання аварій

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (ЖКГ) України розглядає можливість внести зміни у державні будівельні норми (ДБН) щодо обов’язкового облаштування мостів дистанційними контрольно-вимірювальними приладами (датчиками) для контролю деформації будівельних конструкцій. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Заступник міністра зазначив, що зовнішні фактори мають значний вплив на мостові конструкції, призводять до поступового зносу їхніх елементів та можуть призвести до їхнього руйнування.

"Безпека - це найголовніше. Тому одна з ініціатив, яку пропонуємо - обов’язково облаштовувати мости дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій. Для чого вони потрібні? Це дозволить оперативно контролювати технічний стан мостів", - повідомив Парцхаладзе.

Посадовець зазначив, що моніторинг стану мостових конструкцій необхідний для запобігання аварій.

Мінрегіон ініціює облаштування мостів датчиками контролю для підвищення їх безпеки

Ілюстративне фото (facebook.com/lev.partskhaladze)

Нагадаємо, в уряді Італії почали розслідування щодо компанії Autostrade per l'Italia, яка обслуговувала міст Моранді біля Генуї, що обрушився 14 серпня, в результаті чого загинули 43 людини.

У свою чергу, компанія, що обслуговувала міст у Генуї, звинуватила Мінтранспорту Італії в недбалості.