ua en ru

Мінрегіон хоче заборонити будівництво швидкісних трас через населені пункти

Мінрегіон хоче заборонити будівництво швидкісних трас через населені пункти Фото: дорога (РБК-Україна)

Мова йде про дороги 1 категорії, тобто з чотирма і більше смугами руху

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ розглядає питання про введення заборони на проектування нових високошвидкісних трас через населені пункти. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію заступника міністра Лева Парцхаладзе у Facebook.

"Ми зараз продовжуємо оновлювати державні будівельні норми щодо проектування доріг і наразі є пропозиція, яку ми розглядаємо, - заборонити проектувати нові високошвидкісні траси та інші швидкісні дороги через населені пункти", - написав Він на сторінці в Facebook.

При цьому він уточнив, що мова йде про дороги 1 категорії, тобто з чотирма і більше смугами руху.

Міністр зазначив, що основною метою є підвищення безпеки жителів таких населених пунктів.

Мінрегіон хоче заборонити будівництво швидкісних трас через населені пункти

Нагадаємо, нові будівельні норми (ДБН), які вступили в силу з 1 вересня, передбачають обов'язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту українських доріг.

Зазначимо, що з 1 жовтня в силу встили оновлені ДБН з проектування дошкільних установ, які вже містять норму про можливість проектувати невеликі дитсадки, вбудовані в житлові будинки. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчає можливість дозволити проектування невеликих вбудованих у житлові будівлі початкової школи (1-4 класи).