ua en ru

Мінрегіон хоче дозволити відкривати початкові школи в багатоповерхівках

Мінрегіон хоче дозволити відкривати початкові школи в багатоповерхівках Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Слідом за дитячими садочками у багатоповерхівках відкриватимуть і початкові школи

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчає можливість дозволити проектирование невеликих вбудованих у житлові будинки початкових шкіл (1-4 класи). Про це повідомляє прес-служба міністерства з посиланням на заступника міністра Льва Парцхаладзе.

«Сьогодні в Україні є велика нестача шкіл та дитсадків, особливо у великих містах, центральних районах та багатьох житлових кварталах. За нормами ДБН на 1000 жителів має бути забезпечено 38 місць у дитсадках і 135 місць у школах. По факту ж цього немає», - сказав Парцхаладзе.

Заступники міністра заявив, що для цього потрібно змінити державні будівельні норми. «У таких закладах має бути забезпечений відповідний рівень шумової ізоляції, інсоляції, пожежної безпеки, а також рекуперація, необхідна висота стель, наявність спортзалу тощо. Зараз ми ретельно вивчаємо досвід інших країн у цьому питанні», - додав він.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в дію вступають оновлені ДБН щодо проектування дошкільних закладів, які вже містять норму щодо можливості проектувати невеликі дитсадки, вбудовані у житлові будинки.

Державні будівельні норми (ДБН) - обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.