ua en ru

Мінрегіон: на Держфонд регіонального розвитку передбачено 4,65 млрд гривень у 2016

Мінрегіон: на Держфонд регіонального розвитку передбачено 4,65 млрд гривень у 2016 Фотго: В'ячеслав Негода

В проекті держбюджету-2016 на регіональний розвиток передбачено вдвічі більше коштів, ніж в 2015

На фінансування Державного фонду регіонального розвитку у державному бюджеті на 2016 рік Кабінет міністрів України передбачив 4,65 млрд гривень, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства.

"На 2016 рік у Фонді передбачено 4,65 млрд грн. Це кошти не для державних адміністрацій, не для центральних чи територіальних органів виконавчої влади, це гроші на фінансування проектів розвитку, які мають подати органи місцевого самоврядування як об'єднаних, так і інших громад", - розповів перший заступник голови Мінрегіону В'ячеслав Негода.

Також Негода підкреслив, що в проекті державного бюджету на 2016 рік на регіональний розвиток і децентралізацію передбачено вдвічі більше коштів, ніж в 2015 році. Але щоб освоїти ці кошти місцевому самоврядуванню необхідно вже зараз готувати якісні проекти розвитку.

Зокрема, за його словами, близько 1 млрд гривень передбачено на підтримку об'єднаних територіальних громад. "Але це не просто вливання з центрального бюджетну в місцеві бюджети об'єднаних громад, це кошти на фінансування конкретних проектів і програм розвитку, які громади реалізовуватимуть", - зазначив зам міністра.

Разом з цим Негода пояснив, що проектів та програм, які могли б претендувати на кошти Державного фонду регіонального розвитку, дуже мало. "Головна проблема у нас в тому, що хороших проектів практично немає. Проекти на наступний рік органи місцевого самоврядування нам повинні були подати ще до 1 серпня цього року. Але до цього часу ми їх майже не маємо. Тому ми усі разом повинні докласти максимальних зусиль, щоб якомога швидше такі проекти з'явилися, і гроші, які держава готова виділяти, таки пішли на реальне поліпшення життя людей в усіх регіонах країни", - зазначив він.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно з Міністерством фінансів і обласними адміністраціями розробили прискорений алгоритм відбір проектів по відновленню Донбасу.