ua en ru

Мінпромторг Росії продовжив розслідування відносно імпорту нержавіючих труб

Міністерство промисловості і торгівлі (Мінпромторг) Російської Федерації продовжило на три місяці повторне спеціальне захисне розслідування щодо імпорту нержавіючих труб на єдину митну територію Митного союзу (МС). Про це повідомляє прес-служба Мінпромторгу.

Повторне спеціальне захисне розслідування розпочалося 31 серпня 2011 р., і, після рішення про продовження, має завершитися 31 серпня 2012 р. Розслідування було продовжено відповідно до частини 13 статті 30 Угоди про застосування спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів по відношенню до третіх країн від 25 січня 2008

Нагадаємо, що 7 жовтня 2011 р. уряд РФ схвалив проект угоди про регулювання поставок деяких видів сталевих труб, що походять з України, на територію країн Митного союзу (МС) - Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації.

2 квітня 2012 Європейський Союз оголосив про можливе введення антидемпінгових мит на сталеві труби з України, Туреччини та Республіки Македонія, щоб збільшити конкурентоспроможність виробників даного виду продукції з ЄС.