ua en ru

Міноритарії обміняють акції "ВимпелКома" на акції об'єднаної компанії.

Міноритарії обміняють акції "ВимпелКома" на акції об'єднаної компанії, передає РБК Daily.
Vimpelcom Ltd., Що управляє телекомунікаційними активами російської Altimo і норвезької Telenor, успішно завершила оферту по обміну акцій "ВимпелКома" на свої депозитарні розписки. Міноритарії запропонували до обміну 26,7% голосуючих акцій компанії, що дозволило подолати бар'єр в 95% "ВимпелКому", які повинні бути пред'явлені до обміну, щоб угода відбулася.
"Ми дуже задоволені результатом американської оферти. Вона отримала приголомшливу підтримку ринку, що говорить про те, що інвестори взяли стратегію Vimpelcom Ltd. та об'єднання активів", - наводяться в прес-релізі слова виконавчого директора "ВимпелКому" Бориса Немшіча.
Очікується, що основні акціонери "ВимпелКому" - Telenor і Altimo - також представлять до обміну належні їм акції в рамках пропозиції про обмін в Росії, яке закінчується 20 квітня 2010 р. У результаті до обміну буде запропоновано 97,29% акцій, що перебувають в обігу .
З сьогоднішнього дня на Нью-Йоркській фондовій біржі починаються попередні торги по депозитарним розписках Vimpelcom Ltd.I. Регулярні торги по DR Vimpelcom Ltd. почнуться в четвер, 22 квітня 2010 р.
У жовтні 2009 р. Altimo і Telenor повідомили про досягнення угоди про об'єднання спільних активів "ВимпелКома" і українського оператора "Київстар GSM". Таким чином, буде створено один з найбільших операторів стільникового зв'язку на ринках, що розвиваються - Vimpelcom Ltd. Нова компанія зареєстрована на Бермудських островах, штаб-квартира розташується в Нідерландах, компанія пройде лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі. Нідерландської холдингової компанії буде належати по 100% в "ВимпелКомі" і "Київстарі". Акціонерна структура нової компанії буде виглядати наступним чином: Altimo буде належати 38,46% у статутному капіталі (43,89% голосуючих акцій) Vimpelcom Ltd., Норвезької Telenor - 38,84% статутного капіталу (35,42% голосуючих акцій). У вільному обігу знаходитиметься 22,7% статутного капіталу (20,69% голосуючих акцій). Очолив Vimpelcom Ltd. Олександр Ізосімов, який раніше був керівником "ВимпелКома".