ua en ru

Міносвіти завершило підготовку правової бази щодо відповідальності за булінг

Міносвіти завершило підготовку правової бази щодо відповідальності за булінг Фото: Лілія Гриневич (РБК-Україна)

Законопроект із відповідним доопрацюванням готовий до прийняття у парламенті

Міністерство освіти та науки (МОН) завершило підготовку правової бази щодо відповідальності за булінг; законопроект із відповідним доопрацюванням готовий до прийняття у парламенті. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками бізнесу повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насправді, в Україні немає правової бази щодо булінгу. Ми доопрацювали законопроект, і там є відповідальність за булінг. Ми його українською мовою називаємо - цькування", - сказала вона.

За словами Гриневич, Міносвіти вже внесло всі необхідні поправки до законопроекту, і він готовий до прийняття у парламенті.

"Цей законопроект дасть результат, він готовий до прийняття", - зазначила міністр.

Нагадаємо, 7 вересня Комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній раді прийняти законопроект №8584 щодо протидії булінгу.

Раніше сьогодні Гриневич заявила, що на сьогоднішній день зарплати вчителів в Україні є недостатніми для залучення нових кадрів. За її словами, в Україні налічується 440 тис. вчителів. У той же час значну їх частину складають люди передпенсійного віку.