ua en ru

Міноборони вже виплатило учасникам АТО більше 60 млн грн

Міноборони вже виплатило учасникам АТО більше 60 млн грн Фото: прес-секретар Міноборони Вікторія Кушнір

Міністерство оборони України на даний момент виплатило 60 млн 375 тис. грн учасникам АТО

Міністерство оборони України на даний момент виплатила 60 млн 375 тис. грн учасників антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за успішне виконання бойових завдань. Про це сьогодні на брифінгу повідомила прес-секретар Міноборони, полковник Вікторія Кушнір, передає прес-служба відомства.

"За успішне виконання бойових завдань у складі підрозділів українські військовослужбовці отримали 3 мільйони 355 тисяч гривень, за безпосередню участь у бойових діях - 60 мільйонів 375 тисяч гривень, а також 767 тисяч гривень - за знищену військову техніку противника". Про це на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі сьогодні, 11 вересня, повідомила помічник Міністра оборони України", - повідомляє Кушнір.

Як зазначає прес-служба Міноборони, тривають виплати грошових винагород військовослужбовцям Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції.

Таким чином, сім'ям загиблих військовослужбовців ЗСУ - учасників АТО в 2015 році виплачено близько 986 мільйонів гривень одноразової грошової допомоги. Понад 165 мільйонів гривень учасники АТО отримали в зв'язку з пораненнями або інвалідністю.

Нагадаємо, Кабмін затвердив порядок виплат призовникам на строкову військову службу.