ua en ru

Міноборони: В Україні в 2011 р. від меланжу звільнено 4 військових містечка

Міноборони: В Україні в 2011 р. звільнено від меланжу 4 військових містечка. В Україні в 2011 р. звільнено від меланжу 4 військових містечка. Про це сьогодні, 2 грудня, поінформував міністр оборони України Михайло Єжель учасників відеоконференції "20 річниця Збройних сил України: від проблем становлення до перспектив розвитку", яка відбулася у Кабінеті міністрів України, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Цього року 4 військових містечка на території України звільнено від меланжу! На черзі - вивезення цієї небезпечної речовини з Харківської області", - сказав Єжель.
"З середини грудня ми почнемо вивозити "меланж" з військової частини, дислокованої в селищі Шевченкове на Харківщині", - повідомив міністр оборони України.
Він додав, що роботи з вивезення "меланжу" за межі України фінансуються в рамках міжнародного проекту за кошти ОБСЄ.
"Шевченкове, де зберігається 5 тисяч тонн цієї небезпечної речовини, буде повністю звільнено від "меланжу", - підкреслив Михайло Єжель.
Стосовно ситуації на 61-му арсеналі в Лозовій Харківської області глава оборонного відомства повідомив, що на даний час представники МНС проводять роботи щодо розмінування території цієї військової частини.
"Усі відповідні роботи профінансовані, і ми з нетерпінням чекаємо їх завершення", - зазначив Михайло Єжель.