ua en ru

У Міноборони уточнили інформацію про втрати сил АТО за добу

У Міноборони уточнили інформацію про втрати сил АТО за добу Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

В результаті обстрілу загинув один український військовий, ще один отримав поранення

Всього за минулу добу, 1 грудня, по всій лінії зіткнення зафіксовано 26 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, в результаті обстрілу загинув один український військовий, ще один отримав поранення. Про це під час брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За словами Мотузяника, ворог випустив по позиціям наших військ 34 міни калібру 120 мм, 59 мін калібру 82 мм. Він зазначив, що вже цієї ночі зафіксовано 2 ворожих обстрілів позицій ВСУ поблизу Луганського. Ворог застосував заборонені міномети калібру 120 мм, загалом випустивши 19 боєприпасів.

Мотузяник додав, що за минулу добу українські військовослужбовці 14 разів відкривали вогонь, використовуючи штатне озброєння.

Так, вчора в результаті ворожого обстрілу біля Троїцького, один захисник України зазнав важкого поранення. Він був евакуйований, але від отриманих ран військовослужбовець помер у лікарні.

Крім цього, в районі Верхньоторецького в результаті підриву на ворожій розтяжці отримав поранення, ще один український військовий. Він був доставлений у військовий мобільний госпіталь, де йому надається необхідна медична допомога.

БРИФІНГ РЕЧНИКА МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ АТО Протягом першої доби зими в районі проведення Антитерористичн...

Опубліковано Сухопутні війська ЗС України 2 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Мотузяник заявив, що в зоні АТО за минулу добу зафіксовано збільшення кількості випущених російсько-окупаційними військами снарядів і мін заборонених калібрів по українських позиціях.