ua en ru

У Міноборони України повідомили, скільки військових загинули від вибухів мін на Донбасі

У Міноборони України повідомили, скільки військових загинули від вибухів мін на Донбасі Фото: мінування (flickr.com/ministryofdefenceua)

Від вибухів мін постраждало близько 900 українських військовослужбовців

У Міністерстві оборони України повідомили, що з липня 2014 року по листопад 2017-го на Донбасі від вибухів мін постраждало загалом близько 900 військовослужбовців, передає Deutsche Welle.

При цьому загинули від мін 199 військових.

Нагадаємо, 3 листопада координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомив, що бойовики на окупованих територіях Донбасу продовжують мінувати місцевість.

"В районі села Петрівське, південніше селища і в напрямку Вікторівки (під Докучаєвськом Донецької області, - ред.) окупанти потай мінують місцевість, у тому числі танковими мінами (нагадаємо: на даній ділянці раніше було реалізовано так зване "розведення сторін")", - повідомив Тимчук.

Він також припустив, що командування бойовиків побоюється на цій ділянці "прориву" підрозділів Збройних сил України з важкою бронетехнікою.

Крім того, 6 листопада Тимчук розповів, що за чотири дні на Маріупольскому напрямку через міни поранені не менше шести бойовиків. Він зазначив, що на цьому напрямку раніше бойовики ДНР активно виставляли мінні поля, не фіксуючи документально місця їх розташування.