ua en ru

Україна підписала угоду з Європейським оборонним агентством

Україна підписала угоду з Європейським оборонним агентством Фото: міністр оборони України Степан Полторак

Угода дозволить співпрацювати в оборонній сфері з країнами ЄС

Міністерство оборони України підписало адміністративне угоду з Європейським оборонним агентством. Відповідний документ підписали міністр оборони України Степан Полторак і верховний представник Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає прес-служба українського оборонного відомства.

"Підписання угоди - черговий важливий крок на шляху європейської інтеграції України... Це дозволить створити юридичні підстави для практичного співробітництва України з країнами-членами ЄС в оборонній сфері, а також надасть можливість долучитися до відповідних програм та проектів Агентства", - зазначив Полторак.

Згідно з угодою, сторони повинні максимально чітко визначити сфери спільного інтересу, в яких згодом налагодять співпрацю між Україною та країнами-членами ЄС.

У Міноборони впевнені, що зазначена угода є важливою складовою для виконання програм оборонного відомства у сфері військово-технічного співробітництва.

Крім того, угода сприятиме залученню України до проведення європейських досліджень і розробки технологій у сфері оборони.

Нагадаємо, на початку грудня Кабмін схвалив проект угоди з Намібією про співробітництво в оборонній сфері.