ua en ru

Міноборони України визначило пріоритети у сфері запобігання корупції на 2016 рік

Міноборони України визначило пріоритети у сфері запобігання корупції на 2016 рік Фото: Міноборони України

Серед пріоритетів - усунення корупційних ризиків, пов'язаних із соціальним захистом військовослужбовців та членів їх сімей

Міністерство оборони України визначило пріоритетні завдання з питань запобігання корупції на 2016 рік. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови відомства Іван Руснак, передає прес-служба Міноборони.

За словами Руснака, основними пріоритетами у діяльності оборонного відомства в цьому році є, зокрема, усунення корупційних ризиків, пов'язаних із соціальним захистом військовослужбовців та членів їх сімей, у першу чергу - грошовим, продовольчим, речовим та житловим забезпеченням учасників антитерористичної операції.

Крім того, Міноборони посилить внутрішній контроль за системою і процедурами електронних закупівель, постачанням і наданням послуг, обліку військового майна, а також розширить співпрацю з оборонними відомствами Великобританії, Норвегії, НАТО та міжнародною організацією Transparency International.

Руснак зазначив, що серед інших пріоритетних завдань міністерства є також усунення корупційних ризиків з метою недопущення втрат оборонного бюджету, забезпечення відкритості у діяльності відомства і жорсткої оцінки результатів роботи посадових осіб на всіх управлінських рівнях з питань запобігання з корупцією.

Нагадаємо, Міністерство оборони України очікує отримати 300 млн доларів міжнародної допомоги.