ua en ru

Міноборони України і Канади готові підписати Угоду про співробітництво

Міноборони України і Канади готові підписати Угоду про співробітництво Фото: зустріч української делегації з міністром оборони Канади

Також є вірогідність продовження канадської тренувальної місії "Unifire"

Робота над Угодою про співробітництво між міністерствами оборони України і Канади завершена, і надалі міністри оборони двох країн будуть шукати найближчу можливість для підписання цього документу. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Зазначено, що українська делегація провела зустріч із міністром оборони Канади Харджитом Сежаном на Міжнародному безпековому форумі в Галіфаксі (Канада).

"Міністр Харджит Сежан повідомив Іванні Климпуш-Цинцадзе про те, що робота над Угодою про співробітництво між міністерствами оборони України і Канади завершена, і надалі міністри оборони двох країн будуть шукати найближчу можливість для підписання цього документу", - йдеться в повідомленні.

У відомстві пояснили, що ця угода - це базовий документ, який закладає підстави для подальшого поглибленого співробітництва в різних сферах оборони: починаючи з тренувальних місій і закінчуючи військовою доктриною та документами стратегічного характеру.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання продовження канадської тренувальної місії "Unifire". Це проект, за яким 200 канадських військовослужбовців зараз тренують українських солдатів і офіцерів на Яворівському полігоні і в Кам'янець-Подільському тренувальному центрі.

"Канадська сторона запевнила, що вона наразі відпрацьовує оптимальний формат продовження цієї місії після 31 березня, зазначивши, що оновлений формат має якнайкраще відповідати нагальним потребам Збройних Сил України", - доповіли у віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Глава Міноборони Канади Сежан запевнив, що його країна підтримує Україну в її прагненні до реформ.

Нагадаємо, днями президент Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Канадою".