ua en ru

Міноборони РФ прокоментувало будівництво військової бази біля кордону України

Міноборони РФ прокоментувало будівництво військової бази біля кордону України Фото: Міноборони РФ

За словами представника відомства, у Воронезькій області будується військове містечко

Офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що у Воронезькій області вже кілька років будується новий військове містечко, а не військова база, передає Deutsche Welle.

"Ніякої сенсації в будівництві нового військового містечка, розташованого в населеному пункті Богучар Воронезької області, для розміщення загальновійськового з'єднання Західного військового округу немає. Вся конкурсна документація про будівництво даного об'єкта більше місяця знаходиться у вільному доступі на спеціалізованому ресурсі в мережі Інтернет", - заявив Конашенков.

Він зазначив, що будівництво об'єктів військової та соціальної інфраструктури в Богучар ведеться в межах затвердженого в кінці 2012 р. плану облаштування базових військових містечок.

Нагадаємо, агентство Reuters повідомило, що Росія планує побудувати другу військову базу біля кордону з Україною у Воронезькій області. База буде розміщена далі на схід від першого об'єкта в Білгородській області, однак близько до кордону з частиною Донбасу.