ua en ru

Міноборони РФ отримає створювалися для "Містралів" вертольоти

Міноборони РФ отримає створювалися для "Містралів" вертольоти Фото: вертоліт Ка-52 "Алігатор"

Російські військові отримають вертольоти Ка-52К і Мі-28НМ

Холдинг "Вертольоти Росії" в найближчій перспективі почне поставки Збройним силам РФ ударних вертольотів корабельного базування Ка-52К, що створювалися для використання на вертолетоносцах типу "Містраль". Про це сьогодні повідомив журналістам генеральний директор холдингу Олександр Міхєєв, передає "РИА Новости".

"У найближчій перспективі планується постачання міністерству оборони вертольотів Ка-52К і Мі-28НМ з подвійним керуванням і значно поліпшеними тактико-технічними характеристиками і озброєнням",- розповів Міхєєв в ході авіасалону МАКС-2015.

Вертоліт Ка-52 "Алігатор" - це модифікація ударного вертольота Ка-50 "Чорна акула". Він призначений для виявлення і розпізнавання різних об'єктів, рухомих і нерухомих наземних цілей, знищення бронетехніки, вертольотів і низколетящих малоскоростных літаків супротивника. Основною особливістю корабельної версії Ка-52 є несуча система, що дозволяють складати лопаті вертольота і таким чином вміститися в ангар кораблі типу "Містраль".

Як повідомлялося раніше, розрив угоди Франції та Росії за вертолетоносцам типу "Містраль" обійдеться Парижу в суму менше 1 млрд євро.