ua en ru

Міноборони РФ підозрює Збройні сили України в обстрілі малазійського лайнера

Міністерство оборони Російської Федерації підозрює Збройні сили України в обстрілі малазійського лайнера.

Міністерство оборони Російської Федерації підозрює Збройні сили України в обстрілі малазійського лайнера. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

"За інформацією Міноборони Росії, в районі катастрофи підрозділи збройних сил України, що мають на озброєнні зенітні ракетні комплекси типу "Бук-М1". Так, в районі північно-західної околиці Донецька розгорнуті дивізіони 156 зенітного ракетного полку Збройних сил України, з двадцяти сім'ю пусковими установками комплексу "Бук-М1". Дані комплекси за своїми тактико-технічними характеристиками здатні виявляти повітряні цілі на дальностях до 160 км і вражати їх у всьому діапазоні висот на дальності понад 30 км. Крім того, в небі над Донецькою областю постійно знаходяться бойові літаки ВПС України, оснащені різними типами ракет. Це незаперечний факт", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони РФ назвали заяви офіційного Києва про те, що дані комплекси або літаки не проводили стрільб по повітряних цілях, такими, що "викликають серйозні сумніви".

"В такий короткий термін настільки однозначний висновок в умовах запеклих боїв у цьому районі зробити неможливо. Такі відповідальні заяви, які спричиняють серйозні юридичні наслідки, вимагають всебічного розслідування", - заявили в Міноборони РФ.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

МВС України стверджує, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.