ua en ru

У Міноборони РФ заперечують заяву Муженка про невиведені з Білорусі російські війська

У Міноборони РФ заперечують заяву Муженка про невиведені з Білорусі російські війська Фото: Віктор Муженко (УНИАН)

Заяви Муженка "демонструють його профнепридатність", вважають у Міноборони РФ

Усі російські війська, які брали участь у спільних з Білоруссю стратегічних навчаннях "Захід-2017", повернулися в місця постійної дислокації. Про це заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков у відповідь на слова начальника Генштабу України Віктора Муженка про те, що частина військових РФ залишилася в Білорусі, передає "Інтерфакс".

За словами Конашенкова, заяви Муженко "демонструють його профнепридатність" і "абсолютне неволодіння оперативною ситуацією на відстані сотень кілометрів від столиці власної країни".

Нагадаємо, Муженко в інтерв'ю Reuters заявив, що Росія залишила війська після проведення військових навчань "Захід-2017" у Білорусі, незважаючи на обіцянки не робити цього. За словами глави Генштабу, Росія вивела з Білорусі лише кілька підрозділів і збрехала про кількість своїх військовослужбовців на навчаннях.

28 вересня на сайті навчань повідомили, що останній ешелон з особовим складом і технікою підрозділів російських Збройних сил, які брали участь в спільних навчаннях "Захід-2017", відбув з Білорусі в Росію.