ua en ru

Міноборони РФ заперечує проведення широкомасштабних навчань біля кордону з Україною

Міноборони РФ попросив колег в Україні не нагнітати обстановку інформацією про широкомасштабних навчаннях російських військових поблизу українських кордонів.

Міноборони РФ попросив колег в Україні не нагнітати обстановку інформацією про широкомасштабних навчаннях російських військових поблизу українських кордонів. Про це заявив заступник глави Міністерства оборони Росії Анатолій Антонов, повідомляє прес-служба російського військового відомства.

Так, відповідаючи на заяву в.о. міністра оборони України Ігоря Тенюха про проведення навчань російськими військовослужбовцями в східних кордонів України та в Криму за участю 220 тис. військових 1800 танків, понад 400 вертольотів, Антонов заявив, що "навряд чи сьогодні варто і далі нагнітати обстановку в російсько-українських відносинах".

"Схоже, Тенюх саме цим і займається. Розв'язувані при цьому цілі і завдання він відверто позначив сам, закликавши депутатів Ради в терміновому порядку забезпечити Збройні сили України "необхідними ресурсами і засобами", - сказав Антонов.

Він висловив надію, що Тенюх "як професійний військовий добре обізнаний у тому, що в Західному і Центральному військових округах РФ 3 березня 2014 р. завершена активна фаза раптової перевірки військ (сил), а 7 березня всі військові підрозділи повернені у місця постійної дислокації".

"Очевидно, що і цифри, що характеризують "російське військове угруповання" біля кордонів України, їм також озвучені для того, щоб "вразити" деяких людей зі слабкими нервами в парламенті і "широку міжнародну громадськість", - заявив Антонов.