ua en ru

Міноборони РФ заперечує причетність ЗС РФ до катастрофи малазійського лайнера

Міністерство оборони Росії заперечує причетність Збройних сил Російської Федерації до краху малазійського лайнера.

Міністерство оборони Росії заперечує причетність Збройних сил Російської Федерації до краху малазійського лайнера. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

"У зв'язку з появою різного роду інсинуаціями, що стосуються дій Збройних Сил Російської Федерації в прикордонних з Україною районах, відповідально заявляємо, що: 17 липня засоби протиповітряної оборони Збройних Сил Російської Федерації в даному районі не працювали. Літаки військово-повітряних сил Росії в російських областях, що межують з Донецьким регіоном, 17 липня цього року польоти не виконували", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Боїнг-777 здійснював політ поза зоною дії засобів ППО Російської Федерації і знаходився в повітряному просторі України під керуванням її системи організації повітряного руху.

"Закликаємо міжнародне співтовариство провести ретельне максимально відкрите розслідування цієї авіакатастрофи", - заявили в Міноборони Росії.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

МВС України стверджує, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.