ua en ru

Міноборони РФ спростувало інформацію про створення нової бази у Сирії

Міноборони РФ спростувало інформацію про створення нової бази у Сирії Фото: ВПС Росії

На думку російських військових, в ще одній базі немає необхідності

Міністерство оборони Росії спростувало повідомлення про розгортання нової авіабази в Сирії. Про це повідомив представник російского відомства Ігор Конашенков, передає "Радіо Свобода".

Конашенков назвав цю інформацію "слухом" і пояснив, що у ще однієї військової бази немає необхідності.

"Не треба бути глибоким військовим експертом, щоб розуміти, що з авіабази "Хмеймим", де базується російська авіагрупа, до будь крайньої точки території Сирії потрібно всього 30-40 хвилин польоту будь-якому російському літаку", — пояснив він.

7 грудня російське видання "Комерсант" з посиланням на свої джерела повідомило про використання російськими літаками і вертольотами авіабази "Шайрат" у Хомсі і "Таяс" у Пальмірі для дозаправки і дозавантаження боєприпасів.

Перед цим сирійські правозахисники, що базуються у Великобританії, аткож заявляли, що Росія розширює авіабазу "Шайрат" в провінції Хомс на заході Сирії.

Нагадаємо, російські військово-космічні сили проводять операцію проти бойовиків у Сирії від 30 вересня. Для щоденних вильотів бомбардувальників Су-24 і вертольотів офіційно використовується авіабаза "Хмеймім" у прибережній провінції Латакія.