ua en ru

Міноборони РФ назвало факти Bellingcat про катастрофу MH17 "фейковими"

Міноборони РФ назвало факти Bellingcat про катастрофу MH17 "фейковими" Фото: катастрофа МН17

У РФ спростували причетність російських військових до катастрофи

У Міністерстві оборони Росії назвали факти про можливу причетність російських військових до катастрофи малазійського літака рейсу MH17 на сході України в липні 2014 року "фейковими". Про це повідомляють "Крим Реалії".

У відомстві заявили, що надана Bellingcat інформація є "бездоказовими висновками", що вона заснована на "фейкових" даних з соцмереж і має "свідомо антиросійську спрямованість".

"Основна мета фальсифікації даних полягає в спробах довести наявність російських військ в передбачуваному районі пуску ракети, що вразила малайзійський літак 17 липня 2014 року над Україною. При цьому, на сьогоднішній день ніхто так досі і не представив реальних доказів присутності Збройних сил Росії в Україні", - заявили в Міноборони РФ.

Відзначимо, 24 лютого 2016 міжнародна група з розслідування Bellingcat опублікувала доповідь, в якій йдеться про можливу причетність військового керівництва Росії до падіння збитого МН17.

Також 13 жовтня 2015 Рада безпеки Нідерландів опублікувала доповідь, згідно з якою Боїнг був збитий ракетою "земля-повітря" з зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Нагадаємо, міністерство оборони Російської Федерації заперечує переміщення російських протиповітряних комплексів "Бук" по території України, також як і причетність російських військових до трагедії рейсу MH17.