ua en ru

Міноборони РФ: це просто смішно, що Росія збирається воювати

Міноборони РФ: це просто смішно, що Росія збирається воювати Фото: у Міноборони РФ запевнили, що Росія не має наміру воювати

Міноборони РФ попросить не поширювати "страшилки" про танки в Прибалтиці

Поширення "страшилок" про бажання Росії надіслати танки в Прибалтику, Болгарію чи Угорщину необхідно припинити. Про це заявив в інтерв'ю телеканалу Deutsche Welle заступник голови Міноборони Росії Анатолій Антонов.

"Потрібно покласти край поширенню страшилок, що РФ збирається послати свої танки в країни Балтії, в Софію або Будапешт. Ніхто не має наміру це робити. Таких планів немає. Росія не хоче війни. Це просто смішно, що Росія збирається воювати", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в річному звіті зовнішньої розвідки Естонії повідомлялося, що використання військової сили Російської Федерації проти країн Балтії малоймовірно, проте повністю таку можливість не можна виключати.

В документі наголошується, що Естонія не є пріоритетом для Росії, однак остання може приступити до військового втручання в разі конфлікту з НАТО в іншому регіоні, щоб створити гарячу точку в країнах Балтії і зміцнити свої позиції в подальших за цим переговорах.