ua en ru

У Міноборони розповіли про стан поранених вчора військових

У Міноборони розповіли про стан поранених вчора військових Фото: бойовик (фото: facebook.com/Игорь Іванов)

З боку бойовиків зафіксовано 52 обстріли наших оборонних позицій

На лінії зіткнення на Донбасі за минулу добу, 14 квітня, спостерігалося подальше порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків російсько-окупаційних військ. Про це повідомив на брифінгу в неділю прес-секретар Міністерства оборони полковник Максим Праута.

Повідомляється, що на Луганському напрямку зафіксовано 11 прицільних обстрілів наших оборонних позицій. На Донецькому напрямку зафіксован 41 ворожий обстріл. З 02:00 ночі, протягом години, і близько 19:00 противник застосовував артилерію калібру 122 мм по захисників Широкіно. Загалом зафіксовано 14 артилерійських пострілів у бік українських військових.

Так, всього за минулу добу з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 52 обстріли наших оборонних позицій. 50 з них визначені як прицільні.

Беручи до уваги активність російсько-окупаційних військ, та з метою збереження життя і здоров'я особового складу українських військових, наші захисники 19 разів відкривали вогонь, застосувавши виключно дозволене Мінськими угодами штатне піхотне озброєння.

Внаслідок обстрілів бойовиків отримали поранення двоє військовослужбовців. Ще один військовий отримав поранення в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрій під час виконання інженерних заходів. Повідомляється, що стан здоров'я одного з військовослужбовців - важкий, двох - середньої тяжкості.

Нагадаємо, прес-центр штабу АТО повідомляв, що в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за добу в результаті обстрілу бойовиків троє українських військовослужбовців отримали поранення.