ua en ru

Міноборони розраховує до 28 червня завершити розслідування щодо збитого під Луганськом Іл-76

Міністерство оборони України до 28 червня розраховує завершити розслідування щодо збитого під Луганськом військово-транспортного літака Іл-76.

Міністерство оборони України до 28 червня розраховує завершити розслідування щодо збитого під Луганськом військово-транспортного літака Іл-76. Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування знищення українського літака терористами з військовослужбовцями повідомив заступник міністра оборони України Іван Руснак, передає кореспондент РБК-Україна.

"До 28 червня ми завершимо роботу і до 2 липня відзвітуємо міністра оборони з приводу розслідування авіаційної події", - сказав Руснак.

Він не виключив, що для проведення розслідування може знадобитися більше часу. За його словами, розслідування ускладнюється тим, що у членів комісії немає можливості працювати на місці падіння літака.

Під час своєї роботи слідча комісія Міноборони встановила, що в цілому були споряджені три літаки для доставки військовослужбовців: перший успішно приземлився, другий був збитий на висоті 4600 м по 77 км до аеродрому в Луганську, третій літак змінив місце посадки і також успішно приземлився.

Руснак додав, що рішення про польоті літаків за визначеними маршрутами було прийнято керівником штабу антитерористичної операції, а самі літаки від армії передані Міністерством оборони керівництва АТО.

Крім того, на засіданні ТСК було заявлено, що сьогодні, 19 червня, почалася ідентифікація загиблих льотчиків і членів екіпажу збитого літака, тіла яких були 18 червня доставлені в Дніпропетровськ.

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 червня під Луганськом був збитий літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76. Загинули 9 членів екіпажу і 40 військових.