ua en ru

Міноборони отримає з держбюджету половину з 765 млн грн, необхідних для реалізації програм створення нової військової техніки

Міністерство оборони України розраховує в цьому році отримати з держбюджету тільки половину з 765 млн грн, необхідних для реалізації цільових програм створення нової військової техніки. Найбільш перспективним є створення військово-транспортного літака Ан-70 і двигуна до нього Д-27, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з планом Міноборони щодо фінансування цільових програм створення нової військової техніки на поточний рік, за статтею закупівель і розробки озброєння та військової техніки, зокрема, намічено профінансувати програму створення військово-транспортного літака Ан-70 і турбовінтовентіляторного двигуна до нього - Д-27. Бюджет цих проектів становить 190 млн грн. Щоправда, із загального фонду держбюджету заплановано взяти тільки 70 млн грн. Решта коштів - 120 млн грн - має профінансувати спецфонд Міноборони.

На програму танка "Оплот", згідно з планом, виділяється 54 млн грн, з яких 30,9 млн грн - з держбюджету, а решта суми - також із спецфонду. З коштів останнього планується фінансувати програми будівництва нового корабля класу "корвет" (55 млн грн; створення та закупівля озброєнь і військової техніки) та модернізації танка Т-64 (44 млн грн).

Кабінет міністрів 9 березня затвердив Концепцію державної цільової оборонної програми будівництва корабля класу "корвет". На замовлення Міноборони до 2021 р. мають намір створити 4 кораблі з 10 запланованих. Головний корабель повинен бути готовий до 2016 р. Будівництво кораблів буде здійснюватися на Чорноморському суднобудівному заводі, вартість програми на сьогоднішній день складає 16,2 млрд грн.