ua en ru

В Міноборони підтвердили інформацію про скупчення військових РФ у Криму

В Міноборони підтвердили інформацію про скупчення військових РФ у Криму Фото: начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко

У Генштабі заперечують діяльність українських ДРГ у Криму

В Міністерстві оборони України підтвердили інформацію проскупчення військових Російської Федерації в окупованому Криму. Про це розповів спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, коментуючи напружену ситуацію з пропуском в Крим, повідомляють "Крим. Реалії".

"Ми знаємо, що найближчим часом на території Південного федерального округу Росії почнуться масштабні навчання "Північний Кавказ - 2016", тому, цілком можливо, що переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається і в рамках підготовки до цих навчань", - повідомив Селезньов.


Також він наголосив, що ЗСУ "уважно стежать за всіма процесами, які відбуваються на території анексованого Криму", щоб "адекватно реагувати на будь-які агресивні дії Росії по відношенню до України".

Крім того, Селезньов, коментуючи проблеми з пропуском в Крим й можливі причини введення заборони додав, що заяви щодо діяльності диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ у Криму не відповідають дійсності.

"Всі заяви російської сторони про те, що нібито на території окупованої території діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, мають провокаційний характер і не відповідають дійсності", - заявив він, додавши, що українські військові "діють у плановому порядку і плановому режимі".

"Ми володіємо тільки оперативною інформацією. Що стосується діяльності Збройних сил України, то наші підрозділи розташовані на певних місцях і позиціях і служать у плановому режимі. Завдання - стримати агресію противника", - зазначив він.

Зазначимо, про те, що пропуск в Крим міг бути закритий через військові навчання Російської Федерації й скупчення війскових повідомляли, зокрема, один з організаторів енергетичної та продовольчої блокади Криму Ленур Іслямов та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у деяких району окупованого Російською Федерацією Криму 7 серпня почали встановлювати блокпости.