ua en ru

В Міноборони підтвердили інформацію про одного загиблого та 3 постраждалих на Донбасі військових

В Міноборони підтвердили інформацію про одного загиблого та 3 постраждалих на Донбасі військових Фото: ООС на Донбасі (flickr.com/ministryofdefenceua)

Вчора проросійські бойовики 37 разів обстрілювали українські позиції

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 15 жовтня 2018 року, загинув один український військовий, ще троє отримали поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Міністерства оборони України Дмитра Гуцуляка.

Як зазначається, вчора проросійські бойовики 37 разів обстрілювали українські позиції, військові зі складу ООС 14 разів відкривали вогонь у відповідь.

"Вчора російська збройна агресія знову забрала життя українського героя. Вдень, внаслідок бойових дій, отримав поранення несумісне з життям один наш захисник, 1991 року народження", - повідомив Гуцуляк.

Крім того, за інформацією Міноборони, внаслідок бойових дій ще троє військових отримали поранення.

Також у Міноборони повідомили, що станом на ранок 16 жовтня на Донбасі вже зафіксовано 5 обстрілів з боку бойовиків, втрат у лавах ООС немає.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко дозволив українським військовим застосовувати всі сили і засоби для ведення вогню у відповідь у зоні ООС.

Крім того, повідомлялося, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заяву Порошенка про використання українськими військовими всіх сил і засобів на Донбасі, заявив, що це "призведе до нагнітання напруженості на південному сході України".