ua en ru

У Кремлі заявили, що РФ не є стороною конфлікту на Донбасі

У Кремлі заявили, що РФ не є стороною конфлікту на Донбасі Фото: Дмитро Пєсков (flickr.com/Алексей М)

У Кремлі відреагували на заяву Порошенка про використання українськими військовими всіх сил і засобів на Донбасі

Прес-секретар президента Російської Федерації (РФ) Дмитро Пєсков заявив, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на РосЗМІ.

Як повідомляється, Пєсков, коментуючи вчорашню заяву президента України Петра Порошенка про використання українськими військовими всіх сил і засобів на Донбасі, заявив, що це "призведе до нагнітання напруженості на південному сході України".

"Безумовно, це йде врозріз з наявними домовленостями, які насправді і так далеко не скрупульозно виконуються українською стороною. Природно, подібні кроки ведуть лише до подальшого нагнітання напруженості в зоні зіткнення", - заявив він.

При цьому, Пєсков заявив, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі і не стане як-небудь відповідати "на можливе застосування зброї Києвом на Донбасі".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що виступаючи перед учасниками міжнаціональних військових навчань "Чисте небо-2018", президент України Петро Порошенко заявив, що він дозволяє і наказує застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь для захисту життя військових на Донбасі.

Додамо, раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявляв, що США хотіли б, щоб Росія прийняла принципове рішення зупинити конфлікт на Донбасі.