ua en ru

Міноборони обіцяє, що найближчим часом Україна матиме вітчизняні ракетні комплекси

Міноборони обіцяє, що найближчим часом Україна матиме вітчизняні ракетні комплекси Фото: Міноборони

Зараз активно розробляються ракетні комплекси українського виробництва

Найближчим часом Україна матиме вітчизняні ракетні комплекси. Про це заявив заступник командувача сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ), генерал-майор В'ячеслав Горбильов, передає "5 канал".

"Ракетна бригада в нас одна. На сьогодні її стан хороший, вона готова до виконання поставлених завдань. Перебуває в районах, визначених старшими керівниками", - сказав він.

Як зазначається, відповідаючи на запитання, чи достатньо ракетних військ в Україні, генерал сказав, що Міноборони працює над тим, щоб збільшити їх кількість.

"Завжди хочеться, щоб було більше. Ми над цим працюємо. Це не критерій того, що на сьогодні є. Тобто буде вдосконалюватися й убік збільшення. Дайте часу трохи", - сказав він.

Він також додав, що зараз активно розробляються ракетні комплекси українського виробництва.

"На сьогодні ведуться тільки розробки у цьому напрямку. Є хороші напрацювання. Ми очікуємо, що найближчим часом будемо мати свої сучасні ракетні комплекси, які замінять "Точку-У", - зауважив Горбильов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони вимагатиме від Мінфіну 1,14 млрд грн на житло для військових у 2016 році.