ua en ru

У Міноборони назвали обсяг допомоги ЗСУ від іноземних держав

У Міноборони назвали обсяг допомоги ЗСУ від іноземних держав Фото: Міноборони

Загальна сума гуманітарної допомоги ЗСУ від країн-партнерів склала більше 56 мільйонів доларів

У Міністерстві оборони України назвали обсяг допомоги Збройним силам України (ЗСУ) від іноземних держав. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

Так, від США в рамках матеріально-технічної допомоги отримано речове, медичне та технічне майно на загальну суму близько 111 мільйонів доларів.

"Це коштовне медичне обладнання, аптечки, броньовані автомобілі підвищеної прохідності типу "Хамві" та запчастини до них, багатодіапазонні радіостанції, прилади нічного бачення, хімічна лабораторія для оперативного аналізу хімічних речовин, обладнання для розмінування, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, тактичне спорядження, комплекти літньої та зимової камуфльованої форми одягу, бронежилети та кевларові шоломи, шарфи, каремати та мікрофлісові шапки", - йдеться у повідомленні.


Крім того, в рамках гуманітарної допомоги США передали ЗСУ мобільний польовий шпиталь, продовольчі набори, генератори, обігрівачі для приміщень, водолазне спорядження та обладнання для Повітряних Сил на загальну суму близько 8 мільйонів доларів.

Також повідомляється, що Канада надала українській армії гуманітарну допомогу на суму понад 23,5 мільйона доларів. Це балістичні маски, прилади нічного бачення, бронежилети, кевларові шоломи, спальні мішки та велика кількість зимової форми одягу.

Також допомогу вітчизняний армії надали Польща (комплекти постільного приладдя, житній хліб довготривалого зберігання, сухі пайки та речове майно на майже 6,5 мільйона доларів), Австралія (предмети зимової форми одягу вартістю понад 4,5 мільйона доларів), Великобританія (речове та медичне майно, тактичне спорядження, зимове дизельне пальне, прилади нічного бачення та GPS-навігатори на понад 4,5 мільйона доларі), Китай (обладнання для офтальмологічної клініки на 3 мільйона 400 тисяч доларів), Словацька Республіка (електрогенератори, освітлювальні комплекти, пластиковий посуд, спальні мішки, речове майно та широкий спектр медичного обладнання та майна на загальну суму понад 1 мільйон доларів), Туреччина (речове майно на 1 мільйон доларів), Норвегія (сухі пайки на суму близько 630 тисяч доларів),Франція (бронежилети та медичні матеріали на суму близько 600 тисяч доларів), Нідерланди (електрогенератори та зимове речове майно на півмільйона доларів).

Як зазначається, загальна сума гуманітарної допомоги, переданої ЗСУ країнами-партнерами, склала більше 56 мільйонів доларів.

"На виконання державного оборонного замовлення та річного плану закупівель цього року Міністерство оборони України уклало 118 контрактів і додаткових угод на понад 3 мільярди 780 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна запропонувала НАТО свої літаки для стратегічних перевезень.