ua en ru

Міноборони має намір розривати контракти з постачальниками неякісної продукції

Міноборони має намір розривати контракти з постачальниками неякісної продукції Фото: будівля Міністерства оборони України

Міноборони України має намір розривати контракти з постачальниками неякісної продукції

Міністерство оборони України має намір розривати контракти з постачальниками неякісної продукції. Про це повідомляє відомство Військових Сил України.

"З метою недопущення подібних випадків в майбутньому Міністерство оборони України внесе зміни до договорів з суб'єктами господарювання у частині завчасного обов'язкового проходження вхідного контролю м'ясних консервів в акредитованих закладах ветеринарної медицини Міністерства оборони України перед їх передачею Збройним Силам України. Суб'єкти господарювання, які в даний час надають послуги з продовольчого забезпечення Збройних Сил України, будуть попереджені про розірвання контракту у разі поставки неякісної продукції", - зазначають у Міноборони, коментуючи інформацію в соцмережах про незадовільну якість м'ясних консервів, які поставляються в ЗСУ.

Як нагадують в Міноборони, на початку, на початку вересня партія з 8 тонн цих м'ясних консервів була поставлена ТОВ "ГЕУС-ГРУП" до базового табору штабу АТО, але після проведення перевірки була повернута через їх сумнівної якості.

"В рамках продовольчого забезпечення Збройних Сил України Міністерство оборони закуповує послуги з харчування у суб'єктів господарювання. На жаль, іноді суб'єкти господарювання виявляються недобросовісними і згодом починають поставляти захисникам вітчизни недоброякісну продукцію.", - повідомляє відомство ВСУ.

Крім того, в даний час волонтерська група "САРМАТ" спільно зі штабом АТО проводять перевірку наявності зазначеного виробника продукції з метою її вилучення та заміни на якісну продукцію в інших військових частинах і підрозділах, які знаходяться в зоні АТІ.

Нагадаємо, Міноборони з початку року уклало договори на закупівлю їжі і майна для ЗСУ на 3 млрд грн.