ua en ru

Міноборони: напередодні зустрічі контактної групи у Мінську посилюється інформаційна війна проти України

Міноборони: напередодні зустрічі контактної групи у Мінську посилюється інформаційна війна проти України Фото: Міністерство оборони

Українська сторона СЦКК закликає російські інформагентства уточнювати, яка саме зі сторін СЦКК надала їм інформацію

Міністерство оборони України заявляє, що напередодні засідань тристоронньої контактної групи у Мінську (Білорусь) посилюється інформаційна війна проти України, передає прес-служба відомства.

"Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна війна з метою дискредитації її органів влади, які, зокрема, відповідають за національну безпеку. Інформаційні провокації, як правило, посилюються напередодні засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що, висвітлюючи ситуацію в зоні проведення АТО на Донбасі, російські інформагентства подають завідомо неправдиву інформацію, посилаючись на нібито спільну позицію української та російської сторін Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування (СЦКК), що не відповідає дійсності.

"При цьому у переважній більшості випадків оцінки подій української сторони СЦКК у зоні конфлікту... не співпадають з їх трактуванням російською стороною СЦКК. Водночас, оприлюднювати те, що заявили представники російської сторони СЦКК, і видавати це за "спільну позицію СЦКК", як це робить російська преса, - принаймні, некоректно", - підкреслює Міноборони.

У зв'язку з цим українська сторона СЦКК закликає російські інформагентства уточнювати, яка саме зі сторін СЦКК надала їм інформацію.

Нагадаємо, у Мінську (Білорусь) почалося засідання політичної підгрупи тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.