ua en ru

У Міноборони сподіваються повернути у володіння Тарутинський полігон у кінці року

У Міноборони сподіваються повернути у володіння Тарутинський полігон у кінці року Ілюстративне фото (скріншот з відео/youtube.com/Військове)

Наразі не повернено близько 600 га землі

У користування Міністерства оборони України не повернуто земельну ділянку Тарутинського загальновійськового полігону загальною площею 600 га. Про це в ході брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки керівника північного територіального юридичного управління Володимир Цицюра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було порушено кримінальну справу по голові Тарутинського РДА, наскільки я знаю. Що стосується повернення, то на сьогоднішній день майже весь полігон поступив у володіння Міноборони. Не повернено близько 600 га землі. Є два підприємства, які затягують процес", - сказав він.

За його словами, землі полігону можуть бути повернуті вже на кінець 2018 року.

"Можливо на кінець 2018-на початок 2019 року ми повернемо ці землі повністю", - додав він.

Нагадаємо, у грудні 2013 року законної сили набрали три судові рішення про визнання недійсними та скасування розпоряджень Тарутинської райдержадміністрації Одеської області щодо вилучення земель оборони зі складу Тарутинського загальновійського полігону, які були незаконно передані в оренду 10 фермерським господарствам.

У липні 2015 року за рішенням господарського суду Одеської області та Вищого господарського суду України земельну ділянку військового полігону в 180 га вартістю понад 9 млн гривень повернули у користування Міноборони.

У липні 2017 року рішенням суду визнано недійсним та скасовано розпорядження Тарутинської райдержадміністрації, яким у 2006 році незаконно вилучені земельні ділянки колишнього Тарутинського загальновійськового полігону площею 400 га і надана фермерському господарству у довгострокову оренду для вирощування сільськогосподарської продукції.