ua en ru

Міноборони відправило на лікування за кордон 122 військових

Міноборони відправило на лікування за кордон 122 військових Фото: Юрій Гусєв

Зараз на лікуванні за кордоном перебувають 33 українських військовослужбовців

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі Міністерство оборони відправило на лікування за кордон 122 українських військовослужбовців, 89 з яких вже повернулися до України. Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вже проліковані і повернулися на батьківщину 89 наших військовослужбовців. Загалом, на лікування за кордон було направлено 122 військовослужбовців", - зазначив Гусєв.

За словами заступника глави Міноборони, допомогу в лікуванні українських військових надали більше 15 країн: Німеччина, США, Велика Британія, Латвія, Ізраїль, Литва, Естонія, Італія, Австрія, Франція, Болгарія, Румунія, Греція, Польща, Словаччина та Угорщина.

При цьому Гусєв також нагадав, що нещодавно, відповідно до рішення РНБО, в Україні було створено військово-цивільний штаб медичної допомоги, до якого увійшли всі центральні органи виконавчої влади, що беруть участь в АТО. За його словами, на даний момент штаб працює в цілодобовому режимі для збору інформації про втрати в зоні АТО і координування роботи всіх органів влади, що надалі дозволить оперативніше реагувати на ситуацію в зоні АТО.

Нагадаємо, раніше на лікуванні в медустановах Міноборони перебувало понад 160 українських військових.