ua en ru

Міноборони Італії оголосило про масштабні скорочення

Міністр оборони Італії адмірал Джампаоло ді Паола оголосив про значне скорочення "структур, засобів і програм" у своєму відомстві і, як наслідок цього, про істотне скорочення персоналу і особового складу збройних сил Італії. Про це повідомляє радіо "Свобода".
За словами міністра, плани уряду щодо скорочення бюджетного дефіциту стосуються всіх італійців, а оскільки військовослужбовці є італійськими громадянами, то скорочення торкнеться і їх. Міністр відмовився назвати точну цифру тих, що підпадають під скорочення, вважаючи це "передчасним", проте, на думку експертів, мова може йти про 40-50 тисяч людей.
Збройні сили Італії нараховують 190 тисяч людей, з яких 30 тисяч припадає на вільнонайманий цивільний персонал. Скорочення буде проводитися перш за все, за допомогою стимулювання дострокового виходу на пенсію військовослужбовців передпенсійного віку, а також переведення цивільного персоналу на роботу в інші міністерства і відомства.
Скорочення не торкнеться італійських військових контингентів, що виконують міжнародні місії за кордоном, зокрема, італійського військового контингенту в Афганістані. Раніше міністр оборони Італії заявляв, що скорочення витрат на оборону складе 2,5 млрд євро в найближчі три роки.