ua en ru

Міноборони: усі демобілізовані отримують психологічну консультацію

Міноборони: усі демобілізовані отримують психологічну консультацію

Усі демобілізовані військові із зони проведення Антитерористичної операції (АТО) на Донбасі обов'язково проходять психологічне тестування та консультування. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тривають звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу в ході попередніх хвиль мобілізації. З метою психологічної реабілітації військовослужбовців, перед їх звільненням проводиться обов'язкове психологічне консультування і тестування", - заявила Кушнір.

За її словами, військовими комісаріатами організовано взаємодію з обласними центрами практичної психології і соціальної роботи обласних державних адміністрацій, державної служби у справах сім'ї та молоді, науковими установами та об'єднаннями, психологами-волонтерами щодо психологічної та соціальної реабілітації військовослужбовців після їх звільнення.

"Також звертаємо увагу, що військовослужбовці, які в результаті поранення або хвороби знаходяться на лікуванні, будуть звільняти з військової служби тільки після завершення терміну лікування, а військовослужбовці, які були призвані на військову службу під час мобілізації та уклали так звані короткострокові контракти про проходження військової служби продовжать проходити військову службу до завершення особливого періоду", - розповіла Кушнір.

Також повідомляється, що станом на 1 квітня 2015 р. контракт на термін до завершення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію уклали близько 2 тис. військовослужбовців, з них майже половина офіцери.

Нагадаємо, із зони АТО повернулися 24,5 тис. військових.