ua en ru

У Міноборони дали оцінку морального стану бійців ЗСУ

У Міноборони дали оцінку морального стану бійців ЗСУ фото: бійці ВСУ (facebook.com/1oshrduk)

Моральний стан особового складу бійців ВСУ є високим

Моральний стан особового складу та готовність українських військових виконувати поставлені завдання, у тому числі в районах проведення антитерористичної операції (АТО), знаходяться на високому рівні і навіть зросли порівняно з роком 2016. Про це повідомив начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський, передає прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

"У порівнянні з 2016 роком, вдалося досягти покращення морально-психологічного стану і стану військової дисципліни, передусім, у військових частинах, які виконують завдання у районах проведення АТО. Сьогодні понад 75% військовослужбовців оцінюють себе як повністю готові до виконання завдань, 81% опитаних вказують на беззастережну довіру до безпосереднім командирам", - сказав Грунтковський.

Також він повідомив, що позитивні тенденції протягом року знайшли відображення у зменшенні випадків пригод і порушень дисципліни у військах на 9%.

зокрема, на 36% скоротилася кількість небойових втрат особового складу, спостерігається зменшення кількості злочинів, кількість випадків незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами і пов'язаних з цим злочинів знизилася на 5%.

Крім того, завдяки цілеспрямованим зусиллям всіх органів військового управління протягом 2017 року на 30% зменшилася кількість дорожньо-транспортних пригод за участю військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО перевірить Збройні сили України на відповідність критеріям Альянсу.