ua en ru

У Міноборони Білорусі заявили, що всі військові РФ покинули країну після навчань "Захід-2017"

У Міноборони Білорусі заявили, що всі військові РФ покинули країну після навчань "Захід-2017" Фото: міністр оборони Білорусі Андрій Равков (mil.by)

Весь російський контингент залишив територію Білорусі у вересні

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що всі військовослужбовці Російської Федерації покинули країну після навчань "Захід-2017". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Весь російський контингент, який брав участь у ССН "Захід-2017", покинув територію Республіки Білорусь у вересні поточного року", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що після закінчення навчань, Білорусь забезпечила проведення на своїй території чотирьох заходів контролю трьох держав: Литви, України та Словаччини.

"За результатами проведених заходів іноземними інспекторами яких-небудь фактів присутності або військової діяльності незаявлених військових сил, у тому числі російських, виявлено не було, про що свідчать офіційні звіти зазначених держав", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці вересня глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляв, що Росія залишила війська після проведення військових навчань "Захід-2017" в Білорусі, незважаючи на обіцянки не робити цього.