ua en ru

Міноборони: 80% бійців, які повернулися із зони АТО, мають психологічні проблеми

Близько 80% бійців, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі, мають проблеми психологічного характеру.

Близько 80% бійців, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі, мають проблеми психологічного характеру. Про це в ході прес-конференції заявив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько 80% всіх бійців, які вийшли з зони АТО в короткочасні відпустки, на переформування, мають певні ознаки психологічної дезадаптації. Це наслідки бойового стресу, наслідки бойового стомлення", - заявив Андронатий.

Директор департаменту також повідомив, що у зв'язку з цим з ініціативи Міноборони в екстреному порядку було сформовано два реабілітаційні відділення: одне на базі Львівського військово-медичного клінічного центру, яке спеціалізується на спинальних хворих, і друге реабілітаційне відділення, а точніше, клініка в Ірпінському військово-медичному клінічному центрі, яка призначена для загальносоматичних поранених.

Також Анронатий додав, що по можливості планується створити подібні реабілітаційні центри при кожному військово-медичному клінічному центрі.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення Державної служби у справах учасників антитерористичної операції, яка, зокрема, буде займатися питаннями фізичної та психологічної реабілітації учасників АТО.

З квітня 2014 р. на Донбасі українська влада проводить антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів і бойовиків.