ua en ru

Міноборони в 2018 році збільшить фінансування аеророзвідки

Міноборони в 2018 році збільшить фінансування аеророзвідки Фото: Степан Полторак (twitter.com DefenceUA)

Також планується підготувати фахівців і створити відповідні підрозділи в ЗСУ

В 2018 року Міністерство оборони України планує збільшити фінансування на закупівлю, утримання та обслуговування БПЛА. Про це заявив глава міністерства Степан Полторак під час зустрічі з керівником Центру підтримки аеророзвідки Марією Берлінською, волонтером Інною Шевчук і полковником Маратом Утюшевим, передає прес-служба відомства.

Наголошується, що в наступному році також планується підготувати фахівців і створити відповідні підрозділи в бойових частинах ЗС України.

"Оборонне відомство готове впроваджувати досвід волонтерів, які з першого дня російської агресії допомагали військовослужбовцям безпілотною літальною технікою і продовжують готувати фахівців в цій області. Міністерство оборони готове також участь у створенні разом з волонтерами школи підготовки фахівців - аеророзвідників", - сказав Полторак.

Він також зазначив, що досвід, набутий волонтерами під час бойових дій на Донбасі "є безцінним і ми не маємо права його втрачати".

У міністерстві також повідомили, що під час діалогу йшлося про організацію, забезпечення підрозділів ЗС України безпілотними літальними комплексами, про підготовку фахівців і подальший розвиток даного напрямку.

Нагадаємо, раніше Полторак заявив, що Литва зацікавлена у поглибленні співпраці з військовими навчальними закладами України.