ua en ru

Литва зацікавлена у поглибленні співробітництва з військовими навчальними закладами України

Литва зацікавлена у поглибленні співробітництва з військовими навчальними закладами України Фото: Литва та Україна (minagro.gov.ua)

Полторак зустрівся з начальником Об’єднаного штабу Збройних сил Литви

Литва зацікавлена у поглибленні співробітництва з військовими навчальними закладами України. Про це заявив начальник Об’єднаного штабу Збройних сил Литви Віталіюс Вайкшнорас в ході зустрічі з міністром оборони УКраїни Степаном Полтораком, повідомляє "Урядовий портал".

Як зазначається, у ході зустрічі обговорювалося питання поглиблення співробітництва та обміну досвідом між відомчими вишами двох країни.

"Ми зацікавлені у поглибленні співробітництва між військовими навчальними закладами, адже дуже важливо коли йде командна робота і багато питань між нашими військовослужбовцями вирішується у робочому порядку. Це результативно. Ми завжди матимемо стратегічну витримку та будемо допомагати Україні", - заявив Вайкшнорас.

У свою чергу, Полторак зазначив, що усі проблеми, які з’являються в армійських підрозділах, закладаються ще під час навчання в навчальних закладах.

"Фундамент знань, особисті якості людей, гарний викладацький склад та належна навчальна матеріальна база - це запорука успіху у навчальному процесі", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва планує передати Україні на озброєння майже 2 млн євро.