ua en ru

Мінкульт просить світову спільноту допомогти звільнити з полону вченого Козловського

Мінкульт просить світову спільноту допомогти звільнити з полону вченого Козловського Фото: Євген Нищук

Мінкульт вважає причини затримання Козловського пов'язані з його професійною діяльністю

Міністерство культури закликало міжнародне співтовариство сприяти звільненню українського вченого Ігоря Козловського, якого бойовики "ДНР" "засудили" до 2 років і 8 місяців позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Міністерство культури України звертається до міжнародних правозахисних і організаціям з безпеки, а також всього міжнародного співтовариства із закликом вжити всіх можливих зусиль для звільнення з неволі відомого вченого-релігієзнавця, керівника Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, громадського діяча Ігоря Козловського", - йдеться в повідомленні

Мінкультури вважає, що причини затримання Козловського пов'язані з його професійною діяльністю у сфері забезпечення свободи віросповідання.

Також в Мінкультури висловили стурбованість станом, в якому опинилися громадяни України - діячі культури, викладачі, громадські активісти, віруючі і представники окремих релігійних організацій, які проживають на непідконтрольних Уряду територіях Донбасу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінкультури України вимагає від МЗС направити ноту протесту МЗС РФ і МЗС Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії через наміри британських археологів та англійського військово-історичного журналу провести розкопки в окупованому Криму при сприянні окупаційній владіи півострова.