ua en ru

Мінкульт вимагатиме заблокувати додаток "ВКонтакте" для українців

Мінкульт вимагатиме заблокувати додаток "ВКонтакте" для українців Фото: додаток "ВКонтакте" (pixabay.com)
Автор: РБК-Украина

Україна вимагатиме від Apple і Google заблокувати додаток "ВКонтакте" на її території. На сьогодні заходи з блокування приймаються спільно зі Службою безпеки України та РНБО.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства інформаційної політики і культури Facebook.

У міністерстві звертають увагу на те, що пік активності російських спецслужб зазвичай припадає на важливі події в суспільно-політичному житті України. А місцеві вибори можуть стати об'єктом інформаційної атаки з допомогою "ВКонтакте".

"Серед іншого, міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток "ВКонтакте" з переліку доступних завантажень для українських користувачів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк заявив, що відновлення роботи додатки "ВКонтакте" може сприяти збору персональних даних російськими спецслужбами.

Минулого тижня розробники повідомили, що соцмережа стала доступною для українських користувачів через додаток без необхідності установки VPN.