ua en ru

Міністри країн ЄС завтра обговорять відносини з РФ і ситуацію в Сирії

Міністри країн ЄС завтра обговорять відносини з РФ і ситуацію в Сирії Фото: прапори ЄС (twitter.com/EU_Commission)

Голови МЗС країн Євросоюзу зберуться на засідання Ради ЄС у Люксембурзі

Голови МЗС країн Європейського Союзу в понеділок, 16 квітня 2018 року, обговорять на засіданні Ради Євросоюзу в Люксембурзі стан відносин із Росією та ситуацію в Сирії. Про це повідомляє "Польське радіо".

Як повідомило бюро речника польського зовнішньополітичного відомства, серед тем, які можуть бути порушені, - ситуація після президентських виборів у РФ, майбутнє ядерної угоди з Іраном, співпраця Брюсселя із Західними Балканами та фінансування зовнішніх дій ЄС після 2020 року.

Крім того, очікується, що 24 - 25 квітня в Брюсселі відбудеться конференція, присвячена Сирії, під спільним проводом Євросоюзу та ООН.

"Це буде нагода для міжнародного співтовариства знову підтримати політичний процес і взяти нові зобов’язання у справі допомоги головним жертвам цього конфлікту, тобто сирійському населенню", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше очільниця дипломатії ЄС Федеріка Моґеріні оприлюднила заяву від імені Євроспільноти, в якій закликала "всі країни, а зокрема Росію та Іран", використати свої впливи, щоб запобігти будь-якому подальшому використанню хімічної зброї в Сирії. Моґеріні вчергове засудила застосування хімзброї режимом президента Сирії Башара аль-Асада і наголосила, що ЄС готовий призначити нові санкції проти цієї країни.